BARLEY WINE"High speed rock 'n roll, with a lot of balls and a bit of boobs."

Neem een rete-strakke ritmesectie, twee gitaarduellerende broers en een zinderende zangeres, en je hebt een groot gedeelte van het geheime recept voor de enige échte Drentse Barley Wine bij elkaar. Deze coverband, die ook in eigen materiaal voorziet, kenmerkt zich in hun vette jaren '70 rock & roll sound met de snelheid en intensiviteit van punk en hardrock.


Barley Wine

Ooit begonnen als 'the Coev'n Cowboys' in wat vroeger bekend (en berucht) was als Motorclub Coevorden, speelden de gebroeders Marco en Henri Koops met hun neef Erik Langemaat in een rock 'n rollband. Na vele jaren met pieken, dalen en verschillende drummers het isolatiemateriaal van het plafond in de krakkemikkige oefenruimte te hebben gepeeld, kwam er een keerpunt toen ze een perfecte aanvulling vonden in zangeres Carla Vos. De - van oorsprong uit Erica afkomstige - zangeres besloot, na het innemen van een paar glazen speciaalbier van hoge gisting (oftewel: barley wine), de microfoon ter hand te nemen tijdens een muzikale sessie van the Coev'n Cowboys in de zomer van 2000, en zo ontstaat Barley Wine.

Met een nog steeds wisselende bezetting van drummers, ontstond er al gauw een repertoire van speedy covers van bands als Skik, Aerosmith, the Ramones, Ten Years After, Rose Tattoo en Herman Brood & his Wild Romance. Met een aantal covers van de laatstgenoemde band bereikt Barley Wine een finaleplaats op de Broodnacht van 3 november 2006 voor een zaal van meer dan duizend Herman Brood-fans in zaal 'de Klinker' te Winschoten. Inmiddels is dan ook de eerste demo van Barley Wine uitgekomen, die werd opgenomen in de Still-studio in Coevorden in datzelfde jaar, met daarop tevens hun eerste zelfgeschreven rock-anthem "Zúndapp Suïcide". Barley Wine is échte bierdrinkersrock, voor de rechtgeaarde rockers onder ons met (door asfalt) verweerde leren jasjes, big-ass bakkebaarden, de kick voor snelheid en een odeur van verschraald bier en motorolie.

Carla Vos – zang

Henri Koops – gitaar, backing vocals

Marco Koops – gitaar, backing vocals

Erik Langemaat – basgitaar, backing vocals

Richard Verschuren – drumsBarley Wine